Projecten

Emphasis studie

De praktijk neemt deel aan bovenstaande studie die een bijdrage wil leveren aan de beantwoording van de wetenschappelijke vraagstelling of er een relatie is tussen de blootstelling van elektromagnetische (werkelijk of waargenomen) velden en niet specifieke gezondheidsklachten.

Hiertoe heeft de praktijk uw anw-gegevens gegeven aan het NIVEL welke u mogelijk gaat uitnodigen voor het invullen van vragenlijsten.

Het privacy reglement van het NIVEL kunt u vinden onder het tabblad documenten.

Cardio-vasculair risicomanagement

Ter voorkoming van het krijgen van hart- en vaatziekten en suikerziekte worden alle patiƫnten die ouder zijn dan 60 jaar en waarbij in het afgelopen jaar geen bloeddruk is gemeten opgeroepen om bij de assistente op het spreekuur te komen.
Daar wordt dan uw bloeddruk, lengte, gewicht gemeten. Tevens wordt gevraagd naar rook- en alcoholgebruik.
Ook krijgt u een laboratoriumformulier mee, waarmee u onder andere op uw cholesterol en suiker wordt gecontroleerd.
De kosten van het consult zijn inbegrepen bij uw basispakket. Het laboratoriumonderzoek valt onder uw eigen risico.

Bewoners van het zorgcentrum die lijden aan longemfyseem (copd), slijtage van de gewrichten (artrose) en botontkalking (osteoporose) zijn uitgenodigd deel te nemen aan bewegingstherapie, die twee keer per week gegeven zal worden door cesar-therapeuten. Het doel van deze therapie is om de gevolgen van deze aandoeningen te verminderen en zo de 'kwaliteit van leven' te verbeteren.

Deze praktijk doet mee aan de APRES studie, een europese studie die antibiotica resistentie onderzoekt onder veel voorkomende bacteriƫn.
Hiervoor nemen we een neuskweek af en dient u een (korte) vragenlijst in te vullen.
Informatie hierover kunt vinden op de volgende site: www.nivel.eu/apres

Mocht u hier aan mee willen werken kunt u contact opnemen met de dokters-assistente.
Bijvoorbaat dank.